Katrine Klinken

Katrine Klinken, født 1963, er gift, mor til tre voksne børn og farmor. Hun er faglært kok og ernærings- og husholdningsøkonom og arbejder freelance som madskribent på bl.a. ugebladet »Hjemmet« og magasinerne »MAD og venner« og »Gastro«. Hun er tilknyttet Børnenes Madhus i København. Medlem af Dansk Journalistforbund og Den Danske Publicist Klub. Katrine er forfatter til en stribe kogeboger for børn og voksne. Hun holder foredrag og underviser på kurser for børn og professionelle madhåndværkere i bl.a. at lave velsmagende mad, der både bevarer lokale madtraditioner, er fornyende og sæsonbetonet. Hun brænder for dejlige fælles måltider og mad, der er lavet godt og af den rene vare – mad med stor smag, nydelse og oplevelse. Det er vigtigt at lære om mad og måltider fra man er barn, men man kan lære at lave made hele livet! Inspiration finder hun selv ved at bruge sæsonens råvarer og på rejser, hvor hun møder madhåndværkere, der laver lokal mad. En stor del af vores madkultur kan betegnes som »fast, cheap and easy«, hvor mange går glip af meget, når mad og måltider ikke får mere opmærksomhed. Derfor er Katrine aktiv i den internationale Slow Food-bevægelse (www.slowfood.com og www.slowfoodcopenhagen.dk), der har sloganet »Good, clean and fair«, og medlem af Slow Foods Internationale Råd som repræsentant for Norden.

Katrine Klinken udgiver bloggen Værs’go’ og spis!. Besøg bloggen på katrineklinken.wordpress.com.

Til forsiden…