Madbøger

Mad i høkasse

Her relanceres høkassekogning som en moderne tilberedningsform i det bæredygtige køkken. Med en høkasse starter du maden ved komfuret og så snart den er i kog, kan du pakke gryden i høkassen og fortsætte med dagens gøremål, til maden er færdig.

Tilberedning af mad i høkasse har mange fordele:

  • Din mad får mere smag på grund af den lange tilberedningstid.
  • Du sparer strøm fordi maden koger færdig i høkassen.
  • Maden kan ikke brænde på eller koge over i en høkasse.
  • Du sparer tid foran komfuret, tid du kan bruge på alt mulig andet.

Hæftet indeholder inspiration til høkassekogning: 40 opskrifter på supper, grød, middagsretter, desserter og kage.

Se mere hos forlaget…

I denne video viser Katrine, hvordan man bruger en høkasse…

Udgivet: Vingefang, 2. udgave 2022
Antal sider: 48


Omslag fra 1. udgave 2014.

Street food derhjemme

Mad, der er sjov at lave derhjemme med og til venner eller familie.

Mange af os elsker at gå på streetfood-markeder og smage alt muligt spændende mad fra hele verden. Streetfood er ofte hyggemad med megen smag og lækker konsistens. Street food derhjemme henvender sig til familier, som gerne vil hygge sig sammen om madlavningen i køkkenet, og ikke mindst til unge, der er flyttet hjemmefra og har brug for inspiration til dejlig hjemmelavet mad. Bogen indeholder et væld af opskrifter med inspiration fra alverdens livretter, som man møder dem på de lokale street food markeder eller ude i den store vide verden – fra Asien og hele vejen over til Sydamerika.

Udgivet: Politikens Forlag, 2.udgave 2023
Fotografier: Line Falck
Antal sider: 224

Den Store Nordiske Kogebog – in Japanese: 北欧料理大全

A book about Nordic home cooking and traditional cooking techniques, ingredients and food culture. 101 authentic recipes in Japanese.

Author: Katrine Klinken
Photos: Line Falck
Translation: Sachiko Kuramoto

Pages: 240
Publisher: Seibundo-Shinkosha, April 2020

Order the book here…

Turen går til Japan

Katrine er medforfatter til Turen går til Japan, 9. udgave, 2020 og har skrevet om mad og drikke på rejsen. Bogen findes også som e-bog.

Udgivet: Politikens Forlag, 2020
Antal sider: 156

Omslag fra 8. udgave.

MÆT

Katrine og stylist og fotograf Rigetta Klint viser, hvordan man med relativt enkle midler kan lave et harmonisk, varieret og sundt måltid af sæsonens råvarer og hvordan man kan forbedre måltidsoplevelsen ved at dække smukt op.

Bogen guider med opskrifter og billeder gennem hele måltider, der alle har mindst fem små retter, der når rundt om de fem grundsmage salt, surt, sødt, bittert og umami, fem forskellige tilbedredningmetoder og fem slags service. Maden indeholder mange grøntsager, en hel del fisk og skaldyr og ikke ret meget kød.

Bogen er inspireret af de japanske washoku-måltidsprincipper.

Udgivet: Muusmann’forlag, 2018

Antal sider: 265

Tatar

I Tatar byder Katrine Klinken på mere end 50 opskrifter med tatar af forskellige slags kød og med tilbehør, der passer til sæsonen og til alle typer måltider. Hér er klassikere fra den ganske verden og ikke mindst et udvalg af forskellige restauranters mest markante signaturretter med tatar.

Ud over opskrifterne gives der grundlæggende anvisninger på teknik og hygiejne samt lidt om kulturhistorien og hvad man kan drikke til.

Bogen indgår i Forlagets Vandkunstens planlagte serie »Gastronomisk Bibliotek«.

Udgivet: Forlaget Vandkunsten, 2015

Antal sider: 94

Vintermad – gode retter til hverdag og gæster

I årets mørkeste og koldeste tid leves livet inden døre, og det er rart at samles om mad fra hjemmekøkkenet.

Vintermaden må gerne være smagfuld og opmuntrende. Gode måltider er en del af et godt liv, og det er værd at bruge tid på at få ordentlig mad – både de enkle retter og dem, der er længere tid om at blive kraftige og gode. Opskrifterne har tidligere indgået i bogen Måltider.

Udgivet: Politikens Forlag, 2015

Fotografier: Line Falck
Antal sider: 212

Findes som e-bog.

I ♥ nem vegetarisk

Her er bogen med gode vegetariske opskrifter til hverdage og dage, hvor der skal velsmagende og nærende mad på bordet i en fart.

Opskrifterne er beregnet til to personer. Det gør det nemt at overskue, hvis man lige er flyttet hjemmefra eller er alene om at være vegetar i familien.
Udgivet: Politikens Forlag, 6. oplag 2017

Antal sider: 208

Findes som e-bog.

Måltider: 500 opskrifter fra Katrine Klinkens Køkken

Det er den gode, hjemmelavede mad, der hyldes i denne store familiekogebog, hvor Katrine Klinken slår et slag for, at vi bliver bedre til at spise sammen. Måltider skaber nemlig fællesskaber, og det er ofte omkring spisebordet med manden, konen, kæresten, børnene eller vennerne, vi får flest berigende oplevelser. Måltider er en basiskogebog med ca. 500 af Katrine Klinkens bedste opskrifter med brug af alle typer råvarer, forskellige tilberedningsmetoder og mange praktiske tips. Katrine Klinken byder på alt lige fra morgenmad, gode forslag til madpakken, frokost, mellemmåltider, almindelig hverdagsmad, enkle menuer til det helt store udtræk med 3–5 retters festlige menuer.
Udgivet: Politikens Forlag, 2012
Fotografier: Line Falck
Antal sider: 576

Nem Mad

Bogen indeholder ca. 100 opskrifter. De fleste er dejligt enkle og lavet af få ingredienser, og de er lynhurtige at tilberede. Bogen er til alle, der har lyst til at lave velsmagende, sund og ordentlig mad, men som måske ikke har tilbragt ret mange timer i et køkken. Fat mod, det er aldrig for sent at lære.

Bogen er udsolgt fra forlaget, men er i 2011 udgivet som app til iPhone/iPad.
Udgivet: Politikens Håndbøger, 2004
Fotografier: Ditte Isager
Antal sider: 256

Skaldyr

Skaldyr er en kogebog med gode og lette retter med rejer, muslinger, østers, jomfruhummere, hummere, krebs og krabber. Skaldyr er velsmagende fra naturens hånd, og de kræver ofte bare en enkel tilberedning. Skaldyrsretter er ikke kun små, lækre bidder. I denne bog er der idéer til at supplere skaldyrene med grønt, der både mætter og smager. Bogen giver et lille indblik i redskaber, indkøb, opbevaring vurdering af skaldyrs friskhed. Den indeholder trin for trin-instruktioner, der viser, hvordan man piller og klargør de forskellige dyr. Bogens 75 klassiske og moderne opskrifter indbefatter de mest almindelige skaldyr, der kan fås i Danmark. Udgivet: Politikens Forlag, 2010
Fotografier: Line Falck
Tegninger: Anders Breum
Antal sider: 160

Skaldyr findes som e-bog…

MAD: Grundkogebog og køkkenskole

Ingeborg Suhrs kogebog er en moderne klassiker –  i år fylder den 100 år! Suhr var en pioner for sin tid og grundlæggeren af Suhr’s Husholdningsskole. I dag er det Katrine Klinken, der viderefører traditionen for det gode køkkenhåndværk i bogens mere end 1.000 opskrifter. Bogen er en uovertruffen grundkogebog, der rummer solid og anvendelig viden om råvarer, køkkenhåndværk og madlavning samt et væld af gennemprøvede, klassiske og moderne opskrifter. En inspirerende, uundværlig og praktisk bog til alle, der vil have en grundkogebog inden for rækkevidde og interesserer sig for, hvad de spiser.
Af Ingeborg Suhr, Katrine Klinken og Elin Kirkegaard

Udgivet: Gads Forlag, 2009 (8. udgave 2013)
Antal sider: 550

Omslag fra 6. udgave.

SOVS skal der til!

Sovs, dyppelse, sauce og salsa. Det er sovsen, der binder maden sammen og giver oplevelsen af konsistens. Den bidrager med duft, saft og smag, så det hele går op i en højere helhed. I bogen er nye og klassiske kolde og varme sovser fra hele verden. Her er sovser til grønt og pastaretter, kød og fugl, grundsovser og sovser til sødt. Lær at lave dejlig sovs – både de enkle og mere tidskrævende. Udgivet: Forlaget Olivia, 2008
Fotografier: Jens Juncker-Jensen
Antal sider: 140

Udsolgt fra forlaget.
Omslag fra specialudgave.

Lutter lagkage

I bogen er der 50 skønne lagkager med forskellige bunde, fyld, smag og pynt. En supergod lagkage kræver de bedste råvarer og kan laves enkelt eller mere kompliceret. Her er opskrifter på nye og klassiske lagkager som Rubinsteinkagen, sønderjysk rugbrødslagkage, æblelagkage og cappucino-lagkage. Her er festkager til studentergilde, fødselsdag og brunch – en mangfoldig kageverden! Udgivet: Forlaget Olivia, 2008
Fotografier: René Riis
Antal sider: 143

Udsolgt fra forlaget.
Lagkagebogen er udkommet på norsk:
Lag på lag – Bløtkaker og andre kremkaker
Cappelen Damm, 2009

Smørrebrød

Bogen fornyer smørrebrødstraditionen og inspirerer til at lave kvalitetssmørrebrød af ordentligt brød, gedigent pålæg og pynt, der passer til årstiden. Bogen rummer blandt andet kapitler om smørrebrød til jule- og påskefrokoster, om flade madder og om smørrebrødsmenuer. Den har desuden alle de praktiske tips og nødvendige grundopskrifter på brød, smørelse og pålæg. Udgivet: Thaning og Appel, 2007
Fotografier: Ditte Isager
Antal sider: 184


Smørrebrød er udsolgt på dansk og engelsk er udsolgt på print men findes som e-bog for 35 kr. på både dansk og engelsk.
Bogen er også udgivet på engelsk. Læs mere…

Vi skal spise! Sund mad til hele familien.

De fleste forældre kender det: Man serverer de samme retter lidt for ofte, fordi børnene kan lide dem – også selv om måltiderne mange gange ikke er nogen smagsoplevelse for familiens voksne.  I Vi skal spise! vises, hvordan man i dagligdagen kan folde maden ud, så måltidet både bliver interessant for børnene og de voksne. Bogen rummer også kapitler om planlægning og indkøb og om god madopdragelse. Og den har forslag til, hvordan man hurtigt kan servere god mad i dagligdagen. Udgivet: Thaning og Appel, 2007
Fotografier: Peter Kam
Antal sider: 176


Udsolgt fra forlaget.

Mad i det fri

For mange spejdere har maden været noget, der skulle overstås, så de kom i gang med andre aktiviteter. Med denne kogebog er det ideen, at madlavningen skal være en aktivitet i sig selv. Udendørsmadlavning på bål med masser af grøntsager og mættende mad. Opskrifter er udarbejdet til Blå Sommer 2004 i samarbejde med Karen D. Leth. Udgivet: Det Danske Spejderkorps, 2004
Fotografier: Mikael Kaas
(findes også på nettet)

Familiens bog om årets traditioner

Af Gercke, Klinken m.fl.

Udgivet: Politikens Håndbøger, 2004
Antal sider: 208

Udsolgt fra forlaget.

Når mad giver mening

Opskrifter på yndlingsretter og anekdoter fra et bosted for psykisk udviklingshandicappede. Af Pia Hjarsø Mortensen og Grethe M. Lehnshøj Søberg

Udgivet: Hans Reitzels Forlag, 2005
Fotografier: Mikael Kaas

Udsolgt fra forlaget, men findes nu som e-bog.

Katrine Klinkens Kantinekøkken

Katrines Klinkens kantinekøkken er enkelt og selvproducerende. Med »kreativ genanvendelse« (procestænkning) kan man, trods begrænset bemanding skabe rammerne for og få tiden til at servere afvekslende, overraskende, raffineret og prisbille mad i kantiner, på institutioner – og til større private sammenkomster. Bogen har mere end 300 opskrifter. Udgivet: Christian Ejlers Forlag, 2000
Fotografier: Hoang Sato og Casper Sejersen
Antal sider: 248

Udsolgt fra forlaget.

God Mad til mange 2

Opskrifter til Kræftens Bekæmpelses storkøkkenkogebog. Udgivet: L&R Fakta, 1999

Udsolgt fra forlaget.

Mad og miljø – gå køkkenvejen til en renere verden

Af Klinken m.fl.

Udgivet: Komma & Clausen og Danmarks Naturfredningsforening, 1992
Antal sider: 96


Udsolgt fra forlaget.
Genoptrykt under navnet Den lille økologiske kogebog, 1995
Til forsiden…