Jeg har skrevet mange mad- og kogebøger. Dels grundkogebøger, børnekogebøger og en stribe temabøger.
Du kan få en smagsprøve på mine opskrifter her.
"Turen går til Japan" er den komplette guide til moderne og traditionelt Japan. Bogen dækker hovedbyerne Tokyo, Osaka og Kyoto samt naturattraktioner i bjergene og langs kysten. Fra pulserende storbyliv, historiske templer og anbefalinger af Katrine til landets berømte køkken med spisesteder, madmarkeder og køkkengader. En grundig guide til både førstegangsgæsten og den erfarne Japan-rejsende. Katrine Klinken har bidraget til mad-siden i 8. udgave 2017, 9. udgave 2020 og 10. udgave 2024 med kapitlerne om mad og drikke.

Opskrifter med høkassekogning som en moderne tilberedningsform i det bæredygtige køkken. Med en høkasse starter du maden ved komfuret og så snart den er i kog, kan du pakke gryden i høkassen og fortsætte med dagens gøremål, til maden er færdig. 1. udgave 2014 og 2.udgave 2022.

Mange af os elsker at gå på streetfood-markeder og smage alt muligt spændende mad fra hele verden. Streetfood er ofte hyggemad med megen smag og lækker konsistens. Bogen indeholder et væld af opskrifter med inspiration fra alverdens livretter, som man møder dem på de lokale street food markeder eller ude i den store vide verden – fra Asien og hele vejen over til Sydamerika, 2020 + e-publikation.

A book about Nordic home cooking and traditional cooking techniques, ingredients and food culture. 101 authentic recipes in Japanese. 2020, 2 th. edition 2024.

Bogen "Tatar" fra Forlaget Vandkunstens serie "Gastronomisk Bibliotek" indeholder mere end 50 opskrifter på tatar. Opskrifterne passer til forskellige kødtyper og tilbehør, og kan serveres til alle måltider og sæsoner. Bogen indeholder også signaturretter fra forskellige restauranter, grundlæggende anvisninger på teknik og hygiejne, og lidt om kulturhistorien og forslag til drikkevarer. 2015.

I vinterens mørke og kolde tid, lever vi livet inden døre og samles om mad fra hjemmekøkkenet. Vintermaden bør være smagfuld og opmuntrende, da gode måltider er en del af et godt liv. Opskrifterne i bogen *Måltider* guider dig gennem enkle og længerevarende retter, der sikrer en ordentlig madoplevelse. 2015 + e-publikation.

Her er bogen med gode vegetariske opskrifter til hverdage og dage, hvor der skal velsmagende og nærende mad på bordet i en fart. Opskrifterne er beregnet til to personer, hvilket gør det nemt at overskue, hvis man lige er flyttet hjemmefra eller er alene om at være vegetar i familien. Flere oplag senest 2017 + e-publikation.

Bogen indeholder ca. 100 enkle opskrifter med få ingredienser, der er lynhurtige at tilberede. Den er til alle, der vil lave velsmagende, sund og ordentlig mad, men måske ikke har brugt så meget tid i et køkken. Bogen er ikke længere tilgængelig fra forlaget, men blev udgivet som app til iPhone/iPad i 2011. 2004.

Smørrebrød fornyer smørrebrødstraditionen og inspirerer til at lave kvalitetssmørrebrød af godt brød, lækkert pålæg og passende pynt til årstiden. Den indeholder kapitler om smørrebrød til jul- og påskefrokoster, flade madder og smørrebrødsmenuer. Bogen giver også praktiske tips og grundopskrifter på brød, smørelse og pålæg.Fotografier: Ditte Isager Udgivet: Thaning og Appel, 2007.

Sammen med stylisten Rigetta Klint, viser Katrine hvordan man kan lave et sundt måltid med sæsonens råvarer og forbedre oplevelsen ved at dække smukt op. Bogen indeholder opskrifter og billeder til måltider med mindst fem små retter med de fem grundsmage og fem forskellige tilberedningsmetoder. Der er fokus på grøntsager, fisk og skaldyr, og mindre kød. Inspirationen til bogen kommer fra de japanske washoku-måltidsprincipper. 2018.

Katrine Klinken præsenterer omkring 500 opskrifter i sin store familiekogebog, og opfordrer til at spise sammen for at skabe fællesskab og gode oplevelser. Opskrifterne bruger mange forskellige råvarer og tilberedningsmetoder, og indeholder praktiske tips til alt fra morgenmad til festlige 3-5-retters menuer. 2012.

Skaldyr er en kogebog med lette og velsmagende opskrifter på retter med rejer, muslinger, østers, jomfruhummere, hummere, krebs og krabber. Bogen indeholder også idéer til at supplere skaldyrene med grøntsager og en lille guide til redskaber, indkøb, opbevaring og vurdering af skaldyrs friskhed. Der er 75 klassiske og moderne opskrifter med de mest almindelige skaldyr, der kan fås i Danmark, og trin-for-trin instruktioner til, hvordan man piller og klargør de forskellige dyr. 2010 + e-publikation.

Ingeborg Suhrs kogebog er en moderne klassiker, der i år fylder 100 år! Bogen er en uovertruffen grundkogebog med mere end 1.000 opskrifter, solid viden om råvarer, køkkenhåndværk og madlavning. En inspirerende og praktisk bog til alle, der interesserer sig for, hvad de spiser. 2009.

Sovs, dyppelse, sauce og salsa. Det er sovsen, der binder maden sammen og giver en oplevelse af konsistens. Den bidrager med duft, saft og smag, så det hele går op i en højere helhed. I bogen finder du nye og klassiske kolde og varme sovser fra hele verden. Her er sovser til grøntsag- og pastaretter, kød og fjerkræ, grundsovser og sovser til desserter. Lær at lave dejlig sovs – både den enkle og den mere tidskrævende. 2008.

Lær Rubinsteinkagen, cappucino-lagkagen og æblekagen at kende. Bag selv kagen til studentergildet eller bryllupskagen, prøv den sønderjyske rugbrødslagkage eller bliv forført af prinsesstorta. 2008.

300 opskrifter på afvekslende og prisbillig mad til kantiner, institutioner og andre sammenhænge, hvor mere end 20 personer skal bespises. 2000.

75 opskrifter på lækre bagværk til børn og nybegyndere. Bogen inkluderer klassikere som rugbrød med surdej, fødselsdagsboller, lagkage, burgerboller, kringle, kransekage, julebag og bageopskrifter med variationer. Du vil også finde nye og populære opskrifter som hindbærsnitter, popcakes, macarons samt rugbrødsboller med chokolade og hasselnødder. 2015.

Der er mange ting, man skal have styr på i et køkken: Dørslag, bagepulver og allehånde skal ligge klar til brug, opskriften skal læses, og blomme og hvide skal fordeles, uden at det går galt. *Børnenes Køkken* er en grundkogebog til børn, der elsker at bage, koge, stege og tilberede – ja alt det, man kan i et køkken. Her er fotos af teknikker, redskaber, ingredienser, og der er instruktioner til mere end 300 opskrifter! 2013.

Bogen er for alle, der ønsker inspiration til børnefødselsdagen. Her er idéer til invitationer, pynt og planlægning, forslag til lege og opskrifter til både fødselsdagsmad og kager. Bogen henvender sig til børn fra ca. 3–10 år. 2006.

En kage til hvert bogstav. Det er hyggeligt at gå i køkkenet og bage. Hvis man lige er begyndt at lære bogstaverne, kan det også være spændende at bage alle de kager, der indgår i ens navn, især hvis der kommer mange gæster. 1.udgave 2020 og 1.udgave 2022.

Fastelavn, påske, sankthans, halloween, jul - alle de dejlige traditioner, der giver rytme, kontinuitet, identitet og rutine i livet findes i bogen. Bogen giver et bud på, hvordan en moderne familie kan fejre årets højtider. Nogle holdes som de er blevet det i årevis og nogle fornyes. Til festerne hører god mad og drikke, som er med til at give det fællesskab, vi nyder og oplever sammen. 2007.

Prinsessekogebogen er for alle små prinsesser, feer og alfer, der vil feste og spise eventyrligt. Her er idéer til fødselsdagsfester, hyggelige stunder, udklædning, pynt og forslag til, hvordan I kan holde en ægte, indisk prinsessefest med dejlig og smuk mad. 2008.

Bogen er til dig, der gerne vil lave dit eget slik af gode råvarer og uden mystiske tilsætningsstoffer. Det er nemlig ikke så svært, som man skulle tro. Det smager meget bedre end det du køber i butikkerne. Bogen har foto af de fleste opskrifter, og alle grundregler og teknikker er forklaret med trin for trin-billeder. 2005.

I Vi skal spise! vises, hvordan man i dagligdagen kan folde maden ud, så måltidet både bliver interessant for børnene og de voksne. Bogen rummer også kapitler om planlægning og indkøb og om god madopdragelse. Og den har forslag til, hvordan man hurtigt kan servere god mad i dagligdagen. 2007.

Bogen består af Børnenes Kogebog og Børnenes Bagebog. 2005.


Bogen består af en samling nemme opskrifter på mad, som børn godt kan lide at spise, og som de kan være med til at lave. Her er opskrifter på hverdagsretter, men også retter, som knytter sig til forskellige årstider og begivenheder som halloween, jul, påske og fødselsdag. 2010.

Familiens bog om årets traditioner fortæller om de gamle familietraditioner og knytter dem til nutiden, så også den moderne familie kan bruge dem i dagens Danmark. Bogens fokus er på familiens traditioner i forbindelse med årets højtider og livets store fester. 2004.

Opskrifter til Kræftens Bekæmpelses storkøkkenkogebog. 1999.

Bogen består af Børnenes Kogebog, Børnenes Bagebog samt dele af Børnenes Fødselsdagsbog. 2006.

For mange spejdere har maden været noget, der skulle overstås, så de kom i gang med andre aktiviteter. Med denne kogebog er det ideen, at madlavningen skal være en aktivitet i sig selv. Udendørsmadlavning på bål med masser af grøntsager og mættende mad. Opskrifter er udarbejdet til Blå Sommer 2004 i samarbejde med Karen D. Leth.

Børnenes verdenskøkken er alt fra kinesiske mandarinpandekager og pekingand, rå vietnamesiske forårsruller til japansk sushi, sachertorte fra Wien og svenske pepparkakor, ungarsk gullasch med lækkert kartoffelsne eller stegte bananer a la Afrika. I bogen findes opskrifter fra alle verdensdele. 2009.

Kogebog med råd om hvordan man kan føre en mere miljørigtig husholdning. Danmarks Naturfredningsforening. 1992.

Opskrifter på yndlingsretter og anekdoter fra et bosted for psykisk udviklingshandicappede. 2005.