Stegt sild med rødløg

Stegte friske sild kan være gode varme til middag. Steger man ekstra sild kan de marineres i eddikelage. De serveres både kolde og lune og vil ofte være del af en julefrokost.

4 personer

Stegte sild

  • 4 friske sildefileter

    1 dl fuldkornsrugmel (kan erstattes af hvedemel)

    50 g smør

    Salt og friskkværnet peber

Eddikelage

  • 2 dl æblecidereddike eller lagereddike

    1 dl æblejuice eller vand

    100 g sukker

    2 laurbærblade

    1 tsk. hvide peberkorn

    5-8 stk. hel allehånde

Sildemad

  • 4 skiver fuldkornsrugbrød

  • ca. 30 g smør (stuetemperatur)

  • 1 lille rødløg

  • 2 spsk. kapers (uden lage)

  • Drys: 4 stilke bredbladet persille

  1. Stegte sild

    Skyl evt. sildefileterne i koldt vand, så alle skæl er væk. Klip finnerne af fiskefileterne og skær eventuelle små ben væk.  Bland mel med salt og peber. Vend sildene heri på begge sider.

    Varm smørret på en slip let-pande. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og steg ved middelstærk varme i ca. 3 min. Vend fisken og steg 3 min. på den anden side.

  2. Eddikelage

    Kog en lage af æblecidereddike og æblejuice eller vand. Tilsæt krydderierne og sukker, og kog til det er opløst. Lad lage kølen lidt af.  Læg de stegte sild i den let afkølede eddikelage. Sæt sildene i køleskabet mindst 3 timer og gerne til næste dag.

  3. Sildemad

    Smør rugbrød med smør. Lad sildene dryppe af, fjern krydderierne og kom en sild på hvert stykke brød.

    Skær løget i tynde ringe. Drys sildemadderne med løgringe, kapers og persilleblade. Nyd sildemadderne frisksmurte.

Opskriften er fra bogen ”Den Store Nordiske Kogebog” der udkom på Japansk i 2020.  

This is a recipe from my Japanese Cookbook “Den Store Nordiske Kogebog” in Japanese 北欧料理大全 and my first cookbook in Japanese published 2020. It is translated by Sachiko Kuramoto. Publisher Seibundo-Shikosha. Photo: Line Falck.

Forrige
Forrige

Mandelkage med honning og appelsin

Næste
Næste

Tonkatsu-sandwich