Fiskefrikadeller og remoulade

Fiskefrikadeller er rigtig familiemad og spises hele året til både frokost eller aftensmad.

4 personer

  • 500 g fiskefilet, fx sej eller torsk

  • 1 tsk. groft salt

  • 1 lille løg

  • friskkværnet peber

  • 20 g hvedemel

  • 1 æg

  • 1½ dl mælk

  • 1 spsk. olivenolie eller neutralt smagende olie

  • 25 g smør

Remoulade

  • 1 dl pickles eller piccalilly, evt. hakket

  • 1 dl cremefraiche 18 % eller mayonnaise

  • 3 spsk. kapers

  • friskkværnet peber

  • evt. 3-4 kviste frisk estragon

  • evt. salt

Tilbehør: Groft rugbrød evt. med smør og citronskiver

  1. Fiskefrikadeller af grov fiskefars:

    Grov fiskefars: Skær fisken ud i små stykker, og læg dem i en foodprocessor. Kom salt i. Tænd og kør, til fiskekødet er hakket. Det ændrer konsistens, og bliver sejt og bliver fastere. Tag halvdelen af det hakkede fiskekød fra og kom det i en skål.

    Lav farsen i foodprocessoren. Riv pillet løg fint og kom det i maskinen med halvdelen af den hakkede fisk, peber, hvedemel og æg. Kør maskinen til massen er ensartet. Rør lidt af mælken i, og kom resten af mælken i lidt ad gangen. Kom farsen fra foodprocessoren i skålen med hakket fiks og rør det godt sammen. Stil skålen i køleskab mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem. Er den for fast, tilsættes mere mælk. Sæt en pande over ved god varme. Kom smør og olie på, og lad det blive gyldent. Form farsen til ca. 12 aflange boller med ske og hånd. Kom fiskefrikadellerne direkte på panden.

    Steg fiskefrikadellerne 7-8 min. på hver side ved middel varme. Vend dem med en træpalet, og steg, til de er gennemstegte og lysebrune på begge sider.

  2. Remoulade

    Hak pickles/piccalilly fint, evt. i foodprocessor. Rør det sammen med cremefraiche eller mayonnaise, kapers, peber og evt. hakket estragon. Smag remouladen til med salt.

    Servér fiskefrikadellerne med remoulade og rugbrød evt. med smør til.

Opskriften er fra bogen ”Den Store Nordiske Kogebog” der udkom på Japansk i 2020.

This is a recipe from my Japanese Cookbook “Den Store Nordiske Kogebog” in Japanese 北欧料理大全 and my first cookbook in Japanese published 2020. It is translated by Sachiko Kuramoto. Publisher Seibundo-Shikosha. Photo: Line Falck.

Forrige
Forrige

Cevapcici

Næste
Næste

Jordbærlagkage