Samosa med spicy yoghurtdip
En klassisk vegetarisk ret, der er let at lave.
16 stk.
Dej
300 g hvedemel (5 dl) 1 dl olie
1 tsk groft salt
ca. 1 dl vand
lidt mel til bordet
Fyld
300 g kogte kartofler
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk smagsneutral olie 1 spsk garam masala
eller karry
100 g grønne ærter
50 g cashewnødder
1 æg til pensling
Spicy yoghurtdip
400 g græsk yoghurt 10 %
1⁄2 tsk salt
1⁄4 tsk stødt spidskommen
1 håndfuld bredbladet persille 1-2 tsk sambal oelek eller
anden chilisovs
DEJ
Bland ingredienserne til dejen i en skål. Ælt, til du har en glat og smidig dej. Brug evt. røremaskine eller håndmikser. Lad dejen hvile i min. 1 time. Lav fyldet imens.
FYLD
Kog kartoflerne i 20 minutter i letsaltet vand. Pil skrællen af dem og skær kartoflerne i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfeddene.
Varm olie i en tykbundet gryde. Kom løgene i og steg dem, så de er varmet godt igen- nem, men ikke er brune. Kom presset hvid- løg i sammen med garam masala eller karry.
Tilsæt kartoflerne til gryden. Kom ærter i, hak nødderne og kom også dem i. Smag fyldet til med salt.
SAMOSAS
Del dejen i 8 boller og rul dem tyndt ud til cirkler på meldrysset bord. Skær cirklerne over på tværs til halve cirkler.
Tænd ovnen på 225 grader.
Læg fyldet på den ene halvdel af dejen og fold den anden over. Tryk dejen godt sammen i alle sider med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl samosaerne med sammenpisket æg. Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag samo- saerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
Opskriften er fra ”Street food derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2.udgave 2023. Fotograf: Line Falck