Bahn mi
Vietnamesisk krydret sandwich med bøf
4 personer
2 sprøde baguetter eller 4 aflange portionsflutes eller sprøde boller (ca. 400-500 g)
Lynhurtig pickles
250 g gulerødder
250 g daikon (kinaradise)
eller radiser 1⁄2 tsk salt
2 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
Fyld
4 håndfulde frisk koriander og/eller thaibasilikum
1⁄2 agurk
6-8 spsk mayonnaise
(se side 186)
1 spsk fiskesovs
1 spsk sojasovs
ca. 2 friske røde chilier alt
efter styrke
2 oksebøffer eller -steaks 2 spsk olivenolie
lidt salt og friskkværnet
peber
Lynhurtig pickles
Skyl og skræl grønt- sagerne og skær dem ud i tynde stave på ca. 4 cm x 2 mm. Kom dem i en skål med salt. Massér grøntsagerne, til de slipper væske. Rør eddike, vand og sukker sammen. Hæld det over grøntsagerne og lad dem hvile i min. 30 minutter eller evt. til næste dag. Lad pickles dryppe af i en si.
Fyld
Skyl koriander og/eller basilikum i koldt vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag. Skyl agurken og skær den i skiver. Skyl og snit chilierne i ringe. Kom dem i en skål og sæt den til side. Vask hænder straks.
Bøffer
Sæt en pande over ved god varme. Kom olie på, når panden er varm. Læg bøfferne på panden og brun dem i 1-2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige i ca. 2 minutter på hver side. Skær bøfferne i ca. 3 mm tykke skiver.
Tænd ovnen på 200 grader. Varm brødet i ovnen, til det er sprødt. Lad det køle lidt af.
Sandwich
Lav et snit ned i brødene uden at skære igennem. Dryp inde i brødene med en blanding af fiskesovs og sojasovs. Smør siderne med mayonnaise. Fordel bøf- skiverne i brødene. Kom godt med pickles, agurk og koriander i. Drys med chili efter smag.
Opskriften er fra ”Street food derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2. udgave 2023
Fotograf: Line Falck